Wij willen onze jeugdwerking organiseren op een regionaal niveau. Uiteraard is het de bedoeling om spelers tussen de leeftijd van 16 tot 19 jaar op een niveau af te leveren minimaal geschikt voor het niveau van onze seniors.

Maar we willen zeker ons lokaal karakter niet vergeten. Zeker tijdens de eerste stappen op het voetbalveld is het voor onze allerkleinsten het belangrijkste om speelplezier te koppelen met een goede voetbalopleiding. Zonder hier voorbij te gaan aan de essentie: het voetbal.

Het is uiteraard wel complexer dan hier voorgesteld, maar kort samengevat kan U de kader hiernaast van A tot C gecombineerd met de wiskundige cirkels met gemeenschappelijke delen gebruiken als rode draad.

 

 

 

fase A: op de leeftijd vanaf 5 1/2 jaar tot ca. 7 jaar worden de eerste stappen gezet in het voetbal. Niveau A brengen alle spelers zowieso op onze club door. Wij begeleiden en beoordelen deze spelers op hun vorderingen in het voetbalspel, terwijl de nadruk blijft liggen op het plezier in het spel, het spelen met de bal en vooral het leren samenspelen.

fase B: langzaam aan komen we dan in de volgende beoordelingsfase rond de leeftijd tussen 8 en 10. Deze tekenen in het eerste gemeenschappelijke deel van de cirkel. Het gemeenschappelijk deel is het adviserend deel in het niveau van de speler. Van spelers waarvan we vermoeden dat ze hoger zitten dan het niveau dat Rochus op latere leeftijd zal kunnen aanbieden, werken we samen met de ons omringende clubs die het hoger niveau aanbieden om ervoor te zorgen dat de speler op het juiste moment de overstap kan maken. Maar ook over het andere uiteinde wordt gecomuniceerd: spelers die komen voetballen 'omdat hun vrienden het doen' maar waar we ervaren dat er mee uit te halen is in andere sporten, zullen we ook proberen te begeleiden.

fase C: in deze fase zijn we aangekomen bij de leeftijdscategorie +13 komen we stilaan in de spelerskernen die we klaarstomen om de resterende jeugdreeksen tot de U21 uit te doen en U klaar te stomen voor het hoogste provinciale niveau in de KBVB.