In dit katern willen we U verslag uitbrengen van de wedstrijden van ons eerste elftal. Zo nu en dan schrijven we er zelf één maar het is altijd leuk om een verslag te krijgen van onze supporters. Dus schuilt er een amateur reporter in U die in een correcte stijl een persoonlijke visie over de gekeken wedstrijd op papier kan zetten, dan willen wij dit graag publiceren. Stuur uw verslag via mail naar steven@rochus.be 

Via het tabblad "R in de pers" kan U ook de verslagen lezen die in de verschillende media verschijnen.

 wedstrijddatum 16 september
 wedstrijd VV Duffel - Rochus
uitslag 1-4
 verslag doorSteven

Op een terrein 1ste provinciale onwaardig viel er vandaag door de verrassende uitslagen van gisterenavond een onverwachte bonus te verdienen. Bij winst zouden onze jongens na 3 wedstrijden alleen aan de leiding komen. Niet belangrijk, en zeker nog niets zeggend na 3 wedstrijden, maar voor een ploeg die bij vele opponenten als "kneusje" van eerste provinciale bestempeld werd voor dit seizoen, zou dit toch even een statement zijn.

 De wedstrijdstart was moeilijk, het terrein zou vandaag wel eens een invloed kunnen gaan hebben bij de beslissende fases.

En al snel bleek deze vrees waarheid te worden. Na een kwartier botste een  voorzetschot net voor onze doelman, die de bal aan de verkeerde kant van de paal uit zijn handen zag glippen. 0-1. Het daaropvolgende kwartier kwam Duffel meer dreigen en werd het nog enkele keren warm voor ons doel. Hun beste kans kwam er na een perfecte balcontrole in ons doelgebied, maar de bal ging gelukkig genoeg over. Net ervoor was Dylan nog perfect platgegaan op een doorgebroken speler.

Net voor rust was het dan toch prijs. Gert was vanuit de achterlijn perfect mee ingeschoven en zag zijn deviëerde de bal perfect met het hoofd in de verste hoek binnen. Net ervoor had Ben een knappe individuele actie bijna afgerond, maar hij stond te dicht tegen de zijlijn om nog binnen te duwen. Zijn bal ging dan alweer aan de goede kant van de paal buiten (voor Duffel dan toch).

 

De tweede helft kon niet beter starten. Een vrije trap werd door Dimi bijna perfect richting kortste kruising getrapt. Doelman Smets haalde zijn beste redding boven, maar kon hem enkel nog beter in zijn bovenhaak duwen. 1-2.

Het beslissend moment waar het voor Duffel over en uit was, noteerden we na 68 minuten. Van Espen, kort na rust bestraft voor zijn overtreding waaruit het 2de doelpunt viel, kreeg halverwege de 2de periode het tweede gele karton onder zijn neus geduwd. Het overwicht dat erop volgde bracht ons team nog 2 doelpunten op.

Na 78 minuten was het Ben die, alweer na een mooie individuele actie, overhoeks binnenschoot en net voor afloop was het een geniale ingeving van Dimi die voor de 1-4 eindstand zorgde. Een scrimmage in de kleine baklijn van de Duffelse goalie, leek in diens voordeel beslist te worden, maar een subliem hakje van onze kapitein besliste daar anders over.